Tags

, ,

Continui cu seria postarilor legate de vacante si azi o sa va prezint cateva expresii folositoare legate de mancare, sunt interesante atat pentru simpli calatori cat si pentru cei care au unele problemele alimentare si sunt interesati nu doar de gustul sau pretul felului de mancare ce il comanda cat si de ce contine acel fel de mancare.

Incepem cu rezervarea la restaurant: I would like to book a table (as dori sa rezerv o masa) Could we have a table for two, please? (am pute avea o masa de 2 persoane va rog)I want to reserve a table for tonight. (as dori sa rezerv o masa pentru diseara)

In speranta ca meniul este mai mult decat intr-o singura limba si deja cunoasteti, legumele, fructele, etc o sa va retin cu urmatoarele expresii: rare meat (carne in sange, eu de exemplu sunt o mare amatoare a carnii bine fripte si deci prefer well done si evit rare meat). What’s it got in it? (ce contine?. Pentru bauturi cateva expresii interesante ar fi: How do you take your tea/ coffee? (cum servesti ceaiul, cafeaua? Des imi beau ceaiul simplu si atunci cuvantul ce il cautati este: plain (adica fara nimic, simplu).

In cazul in care aveti unele plangeri (complaints, puteti intalnii probleme de genul:
my bread is stale. (panea mea e tare,
mancarea underdone (nu e destul de facuta) sau din contra overcooked (gatita prea mult), the wine is corked (vinul e cam otetit),
the sparkling water is flat (apa carbogazoasa e cam… plata)
It’s too salty, hot, spicy. (e prea sarata, fierbinte, condimentata)
there’s rather a mess on the table (e cam mizerie pe masa)
I think we have been overcharged, (cred ca nota de plata e cam prea mare).

Sperand ca aveti o vacanta placuta va doresc: Hope you’ll enjoy your meal! (pofta buna!)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter