IELTS, TEOFL, FCE, CAE writing cum le abordam?

Ti s-a intamplat vreodata sa scrii o compunere fara prea multe sau chiar deloc greseli de scriere si de gramatica si totusi sa iei nota mica si sa nu stii de ce?
Daca da, aceasta informatie este pentru tine.

La finalul acestui modul vei stii ce ai de facut cand ai de scris o compunere, care sunt pasii, ce conteaza si ce nu atunci cand dam un test.

Am lansat acum o luna 2 module usor diferite cu numele “how to write an essay”, primul se adreseaza indeosebi celor care au de dat IELTS si acolo am abordat cele 4 tipuri de essay ce se cere pentru partea a doua de la writing.

In cazul in care deja ti-am captat deja atentia iti pot zice ce anume vei afla in cadrul modulului de 3 ore si jumatate:
– care sunt tipurile de essay ce ma intereseaza (cu accent pe cele 2 care se dau mai des), exercitii practice cum identifici ce tip de este in functie de subiect)
-cum se incepe o compunere (3 feluri diferite alegi care ti se potriveste)
– cum faci planul unui astfel de task
– cuvinte de legatura (cum argumentezi, cum introduci un contra argument, cum tragi o concluzie)
-care sunt criteriile dupa care esti punctat
– vom discuta pe marginea lor citind si comentand 2 essay diferite, unul bun si unul scris gresit.
si la final firesc creeam impreuna un essay.

Pentru cei care dau FCE, CAE, Teofl pastram structura insa vom vorbi de cele 4 categorii mari si de subdiviziunile lor (alte 5).

Modulul dureaza cam 4 ore de aceasta data. Si daca asta va sperie… cum adica 4 ore de invatat, studiat, predat? Nu o sa fiu obosita? Nu o sa ma plictisesc? Raspunsul este negativ!
De ce? Sigur aveti si mici pauze, insa veti fi implicatii, lectia nu se va face traditional, profesorul vorbeste, noi ne notam sau nu cate ceva si cam atat…. ei bine nu si de data asta, ci va fi un workshop, in care toata lumea e implicata si da stiu ca suna putin credibil dar chiar asa a si fost… la final lumea radea, glumea si nu mai vroia sa plece.

Daca ceea ce am scris ti se pare interesant, te rog sa trimiti un e-mail la adresa scrisa pe site si sa discutam fata in fata mai multe detalii.

Cristina Stanescu
Cu o experienta de peste 10 ani in predare, am avut o varietate de studenti de varsta si meserii diferite, deci am fost nevoita sa gasesc o formula de a preda care sa aiba cativa numitori comuni insa sa se poata mula pe nevoile fiecaruia, prin urmare mi-am realizat propriile compilatii de lectii, o colectie bogata de exercitii de gramatica, audio etc. Am putut compara sistemul de invatamant din Romania cu cel din Italia de exemplu, am frecventat,ca si studenta cursuri predate de profesori straini si am facut lectiile cat mai practice posibile.