Cu mic și mare - la mișcare!

 

Timotion nu este doar un eveniment caritabil, este o chemare a întregii comunități, la mișcare, implicare și diversitate. Anul acesta fiind la a 5-a ediție nu am putut să nu ne implicăm și noi, cu mic și mare, mai ales că energia și creativitatea sunt adânc infiltrate în gașca noastră de studenți și profesori. Am ales să susținem proiectele United Way – Învață să reușești! și Asociația OncoHelp – Oferim confort pacienților bolnavi de cancer din dorința de a ajuta la amiliorarea situațiilor de abandon școlar precum și la crearea unor condiții mai bune pentru cei care suferă de boli oncologice.

Studenții noștri au avut curajul să participe la Crosul Continental (2 km), fiind un început promițător pentru viitoarele ediții  Timotion. Am avut studenți precum draga noastră Iulia, care și-a propus o evoluție ambițioasă și au reușit să finalizeze Crosul Akwel (10.5 km).

 

Ne bucurăm că am reușit să fim parte din această mișcare și că studenții noștri au petrecut timp de calitate împreună. Morgovan Darius Laurențiu a ajuns al 10-lea la linia de finiș dintre cei circa 2000 de participanți la 2 km și a fost foarte încântat:

„Pe lângă distracție, am simțit totul ca pe o provocare, provocarea fiind să pot termina cursa, ceea ce m-a motivat până am reușit să trec linia de finiș.”

 

Sofronia Elena Bianca nu a ezitat să îți exprime entuziasmul susținând că:

„A fost o experiență nemaipomenită, a fost pentru primul an și pentru anul viitor mă voi antrena mai mult și voi participa la cursa de 6 km.”

Și-a exprimat dorința de a participa la următoarele ediții și Roșca Dalia Rebeca:

„A fost o experiență minunată la care aș mai vrea să particip. Am avut alături oameni minunați în care am baza la astfel de proiecte. Un proiect care m-a făcut să conștientizez cât de norocoasă sunt că pot participa la astfel de proiecte.”

 La final nu ne rămâne decât să le mulțumim studenților pentru implicare, pentru acceptarea provocării și ne vedem la următoarea ediție Timotion. Până atunci rămâneți alături de noi pentru mai multe evenimente la care participă, lecții pe care le vom împărtăși cu voi și momente funny.

Cristina Stanescu
Cu o experienta de peste 10 ani in predare, am avut o varietate de studenti de varsta si meserii diferite, deci am fost nevoita sa gasesc o formula de a preda care sa aiba cativa numitori comuni insa sa se poata mula pe nevoile fiecaruia, prin urmare mi-am realizat propriile compilatii de lectii, o colectie bogata de exercitii de gramatica, audio etc. Am putut compara sistemul de invatamant din Romania cu cel din Italia de exemplu, am frecventat,ca si studenta cursuri predate de profesori straini si am facut lectiile cat mai practice posibile.